Uriels bælte

Musical af Don Falch og Lone Hviid Steengaard.

”Uriels bælte” handler om 13-årige Alberte, som beskyttes og vejledes af englen Uriels bælte, mens hun kæmper imod Satan for at redde sin mors liv.
Grådighedens dæmon Mammon, en lidenskabelig kunsttyv, elsker den klassiske kunst, men hader den moderne. Derfor har han fået fat i et helt særligt våben: En magisk pensel. Når ens portræt bliver malet med den, dør man og bliver indenfor 24 timer glemt af alle, der har kendt én. Det er, som om man aldrig har eksisteret.
Da stykket begynder, er Mammon forklædt og i gang med at male et portræt af sit første offer, den verdensberømte danske kunstmaler Helena From. Mammons aktivitet tiltrækker engle, og han må stikke af, inden han når at blive færdig. Han er dog nået så langt, at Helena til familiens skræk falder bevidstløs om.
Mammon er bange for, at Satan vil høre om penslen, når englene begynder at efterforske, og gemmer derfor penslen i døbefonten i den nærmeste kirke. Derpå tager han hjem til Helvede, hvor Satan allerede har hørt om penslen og hurtigt har set mulighederne. Kunne man fange en engel, kan man udslette den med penslen. Mammon påstår, at han har efterladt penslen, så englene har fået, hvad de kom efter, og der ikke bliver mere ballade. Satan tror ham ikke, men sender alligevel dæmonen Lilith og hendes djævle af sted til Helena Froms hjem. Mammon bliver foreløbig anbragt i en celle.
Ærkeenglene Uriel og Remiel fortæller Helena Froms tre døtre, Eva på 15, Alberte på 13 og Signe på 8, at det haster med at finde penslen og brænde den. Kun sådan kan magien brydes. Alberte låner Uriels bælte, som beskytter og vejleder den, der bærer det. Pludselig kommer Lilith og hendes djævle ind for at hente penslen. Ingen ved, hvor den er, så de borfører i stedet Alberte og Eva til Helvede.
Og hvordan kommer man hjem derfra?
Der er masser af både spænding, humor og god, iørefaldende pop- og rockmusik i denne musical, som taler til alle aldre.
Der følger desuden lydeffekter med musikken, som også fås i instrumentale versioner, således at musicalen også kan spilles uden livemusik.

Manuskript og musik er skrevet af Don Falch frit efter en historie af Lone Hviid Steengaard.


Lyt til musikken Lyt til musikken

Uriels bælte
Alder : 13-15 / Voksne
Medvirkende : 30 - 100
Akter : 2
Varighed : 100 min.
Musik : Musical
Dekorationer : 10
Antal bøger : 33
Noder : Ja

Pris

Lejepris : 800 kr. (ekskl. moms)
Forfatterafgift : 800 kr. (ikke momspligtig)


Du kan bestille 6 skuespil til gennemsyn.

Musical
CD
Torpsgade 13 • 7000 Fredericia • Telefon 75 56 87 88 • E-mail post@danteater.dk